Sarral: patrimoni i natura

La riquesa d’un poble o d’un territori no es mesura únicament en diners. Els edificis que ens identifiquen, el paisatge que ens enamora, aquells racons del terme més emblemàtics, són elements molt més importants, perquè els diners poden anar i venir, però la terra que ens ha vist néixer i el poble que ens ha aixoplugat és aquí, des de fa mil anys, i continuarà essent-hi d’aquí a mil anys més.

Sarral és la seva història i la seva gent, amb les seves il·lusions i angoixes, però Sarral també és l’església de Santa Maria, Vallcervera i Rocacorba, Montbrió de la Marca, el Mas Arasa, la Coma de Sant Joan, l’Ermita dels Sants Metges, les vinyes de trepat i les pedreres d’alabastre, la Font Voltada, Caràs i Tuells, el Mas Cogul, el celler modernista… i mil coses més. Mil coses que cal conèixer i estimar. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Sarral presentava el Nadal de 2012 el col·leccionable de 8 rutes anomenat Sarral, patrimoni i natura. Aquest és el títol genèric que aplega aquests itineraris de gran riquesa paisatgística i que estan disponibles per fer a peu i en BTT. Els recorreguts, a més, estan agrupats per grau de dificultat, des d’un passeig planer de 2,5 km al voltant del camí de l’Horta fins a rutes amb un desnivell considerable i de distàncies que volten els 25 km. Gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament ha pogut posar en marxa aquest col·leccionable.

Aquests itineraris són el recorregut perfecte per aquells aficionats a caminar per la natura i descobrir el nostre paisatge. A més, el Refugi Municipal de Sarral i l’àrea de lleure de l’Ermita esdevenen un punt de descans ideal per tots aquells forans que es disposen a descobrir els nostres camins.

ACCEDEIX A LA INFORMACIÓ I GPX DE LES RUTES AQUÍ

Anuncios